Rosenmetoden

Rosenmetoden är en varsam och djupgående muskelavspänningsmetod. Behandlingen vänder sig till de långvariga muskelspänningarna i kroppen. När dessa slappnar av blir kroppen friare och får en ökad rörlighet. Du får mer tillgång till hela dig och din kropp.

Effekter av behandlingar kan vara – bättre sömn, att smärta försvinner, lättare att hantera stress, friare andning, mer energi och livslust.

Långvariga muskelspänningar kan vara som att gå omkring i en för liten kostym och när denna så att säga tas av. blir det mer utrymme för dig!

Hur går en Rosenmetoden-behandling till?
När du kommer första gången sitter vi ner och pratar några minuter. Vad är det som gör att du vill ta Rosenbehandlingar? Kanske har du någon fråga. Innan du lägger dig på massagebänken klär du av dig allt utom underkläderna, eller så mycket som det känns bekvämt för dig. Jag täcker över de delar av din kropp där jag inte arbetar. Jag börjar med att känna igenom baksidan av kroppen, jag berättar vad jag ser, för att sedan med lugna och inkännande händer arbeta mer på de platser där det finns möjlighet för avspänning och friare andning. Ord och kortare samtal kan förtydliga behandlingen. Behandlingen tar 50-55 min +några minuter före och efter. Det är bra att ha lite ledig tid efter en behandling. Min erfarenhet är att det behövs en serie behandlingar.

Marion Rosen – sjukgymnasten som grundat och utvecklat Rosenmetoden
Marion Rosen uppmärksammade att i de långvariga muskelspänningarna i kroppen låg det känslor eller händelser som kroppen tryckt ner och hållt tillbaka. Rosenmetoden öppnar upp och ger kroppen möjlighet att släppa det som inte längre behöver hållas tillbaka. Du får då tillgång till den kraften och energin, och nya möjligheter att förhålla dig till det som är.

Fotot nedan är från när jag fick mitt certifikat på Axelsons i Stockholm.
Jag (till vänster) tillsammans med Lisen Wijkman, min huvudhandledare.
.IMG_1511